Om os

Vil du hjælpe os med at blive klogere på, hvad du har lyst til at opleve i vores huse? Så er du meget velkommen til at bruge et øjeblik på at besvare vores spørgeskema her.

 

Velkommen til Slagelse Musikhus & Badeanstalten – et spillested, kultursted – et mødested – i Slagelse Kommune

Det er vores vision at være en levende del af lokalområdet. I Slagelse Musikhus & Badeanstalten skabes rammer for samhør i, med og omkring musikken. Vi er et mødested for fællesskaber om musikken, kunsten og festen.

Vi faciliterer med glæde den lokale musik i og omkring kommunen – og sætter gerne os selv som centrum for denne. Derfor er vores scener også legeplads for vores ‘egne’ musikere. Du kan finde os midt i byen – tæt på Slagelse Station, så du kommer let til os, og hjem igen.

Vi glæder os til at se dig på vores venues! 

Organisationen 

Spillestedet Slagelse Musikhus & Badeanstalten drives fra 01.01.18 af fonden Slagelse Musikhus. Fonden er stiftet af foreningen Slagelse Musikhus’ Venner, som består af en række erhvervssponsorer. Forud for denne stiftelse – og siden 1995 – har Slagelse Musikhus været et kommunalt ejet og drevet spillested.

Slagelse Musikhus’ Venner

Slagelse Musikhus’ Venner er en forening, der har hjemsted i Slagelse Kommune. Foreningens formål er at støtte kulturlivet, i særdeleshed med fokus på musikken, i Slagelse Kommune.

Se Slagelse Musikhus’ Venner lige her.

Bestyrelsen 

Louise Lecanda, formand, Mette Kimer, Michael Thomsen, Mads Strøjer Rasmussen, Malene Rask & Henrik Ib Jørgensen.

Vil du vide mere om Slagelse Musikhus’ vedtagede politikker om ‘God Fondsledelse’, så læs her.

Koncepter

 

Hos Slagelse Musikhus er vi vilde med metal! Slag-Town Slays er vores tilbagevendende metal-koncept, der er med til at fodre vores headbangende publikum med melodisk død, growl i lange baner og hamrende god stemning.

Når du kigger vores program igennem, vil du kunne se flere arrangementer præsenteret af Slag-Town Slays. Her kan du være stensikker på, at vores metal-eventmager har udvalgt den bedste musik, der giver dig en på opleveren.

Du kan se vores fremtidige Slag-Town Slays arrangementer her.

 

STØJ! er det nyeste skud på stammen af Musikhusets spændende initiativer, der lover højenergiske koncerter, non-stop rindende haner i baren, overraskende elementer og god fest.

Med STØJ! drømmer vi nemlig om at skabe længe ventede og kronisk efterspurgte kultur- og musikoplevelser for byens unge. Vi vil bidrage til studielivet og ungdomsfællesskaber. Vi vil skabe dét, Slagelses ungdom har hungret efter, men ikke turde drømme om.

Vildt, voldsomt og velovervejet.

Du kan se vores fremtidige STØJ!-arrangementer her.

Husenes historie: Fra elværk og badeanstalt til koncertsal og spillested

Det store, gamle og meget smukke elværk i Slagelse fik heldigvis lov at stå, også selvom det var udtjent som elværk og i virkeligheden ikke nødvendigvis skulle bruges til nye formål.

Det imponerende gamle hus fra 1909 lukkede som elværk i 1971 og har så i mellemtiden været anvendt til en slags opmagasinering og som fjernlager. Kun den nyere tilbygning med fjernvarmeinstallationer fungerer forsat som en reservefjernvarmeforsyning.Arkitekten bag huset i 1909 – efter Kund Larsen, en kendt Slagelse-arkitekt. Faktisk står Knud også bag Vestre Fængsel og de underjordiske toiletter i København. Knud Larsen kunne næppe oprindelig have forestillet sig, at hans store, højloftede turbinehal en dag skulle anvendes til helt andre formål, og alligevel synes han ubevist at have lagt op til det. Det smukt formede loft, der buer elegant, kaklerne på væggen, de flotte karme af marmor og de elegante paneler og vinduesudformninger synes nærmest skabt til det nye liv som Slagelses musikhus – med en koncertsal på ca. 300 kvm. I alt rummer musikhuset ikke færre end 2100 kvm.

Ombygningen til koncerthus er sket under ledelse af  arkitekt Per Jarmer. Huset er meget respektfuldt behandlet, og den gamle turbinehal er blevet en meget stemningsfuld koncertsal – med stor scene, tilføjet balkon og gode stolerækker. Bedre musikhus i provinsen skal man lede længe efter. Det blev indviet som musikhus af daværende kulturminister Jytte Hilden den 5. maj 1995 og har været flittigt i brug siden.

Nabohuset fra samme periode og  den gamle, gulmalede badeanstalt er efter en omfattende renovering indrettet som spillestedet ‘Badeanstalten’, der åbnede i november 2000. Badeanstalten har en lang historie som spillested og teatersal i slutningen af ’70erne og starten af ’80erne og der er rigtig meget sjov, rørende og forargende historie på MEDIA-arkiv siderne.

 

Du kan hilse på husets medarbejdere her.