Thorbjørn Risager & The Black Tornado

Thorbjørn Risager & The Black Tornado

“Thorbjørn Risager & The Black Tornado er blandt landets førende roots-rockere og har i løbet af de sidste 20 år opbygget deres position på både den nationale og internationale blues-scene. Deres koncerter er højenergiske, og Risagers stemme er lidt af en naturkraft i sig selv.” – (DMA Blues-juryen)

Noget, der kendetegner musikken på Navigation Blues, er, at udtrykket er stilsikkert og stringent, at det på én gang er skramlet og raffineret, at der er en troværdig sorg og smerte i udtrykket, en autenticitet.” (Ivan Rod, Gaffa)

Aldrig tidligere i de 20 år bandet har eksisteret, har Thorbjørn Risager & The Black Tornado, det danske bluesrockband, haft så meget gang i karrieren som i 2023.

16. august ’23 modtog de TO DMA’er, Bluesliveprisen og Årets danske bluesudgivelse, men kunne ikke engang komme til prisceremonien, pga. at de var på vej til Joe Bonamassas blueskrydstogt i Middelhavet. Kun to døgn tidligere var de kommet hjem fra sin seneste USA-Canada-turné.

Sommeren ’23 har de også spillet på Sweden Rock, som havde et publikum på 42.000, og på festivaler i Schweiz, Finland og Belgien. Til koncerten på Fabrik i Hamborg kom der 700 personer.

Det er altid gået godt for bandet, men nu går det jo bedre end nogensinde. Efter hundredetusindvis af kilometer på motorvejen og autobahn, og tusindvis af timer i pladestudiet – nu kommer udbyttet!

De der har fulgt bandet gennem årene har set hvor de er på vej hen:

  • De har nu 570.000 lyttere og 3,6 millioner streams/år på Spotify og 16.000 FB-følgere
  • Bandet har til dato spillet mere end 1300 koncerter i 24 lande
  • Fine anmeldelser og airplay i både Europa, Nordamerika og Australien
  • Publikumsfremmødet er større end nogensinde!

GAFFA anmeldte det nye album ”Navigation Blues” med rubrikken ”Danmarks bluesband nummer 1 sparker amerikanske døre ind”, og det gjorde de jo faktisk. Og det er jo ikke ”kun” deres indspillede musik – med 20 millioner streams – men de har også samlet et trofast livepublikum, hvor mange har fulgt dem gennem årene, og rejser lang vej for at høre dem. Der er folk som har hørt dem snesevis af gange. Og hver gang bandet publicerer en ny tourplan eller video, spørger folk ”hvornår kommer I til… Australien/Californien/Memphis/North Mississippi?”

Apropos ”flow” – at de blev booket på Asiens største bluesfestival i 2015 i Indien med Buddy Guy som headliner var jo også et højdepunkt. Da de udgav deres 8. studiealbum for nylig var de lige blevet signet af pladeselskabet Provogue/ Mascot som også udgiver plader med Beth Hart, Joe Bonamassa, Walter Trout, hvilket har øget deres internationale gennemslagskraft yderligere.

Tags:

Praktiske oplysninger

22. marts 2024 kl. 21.00
Én time før koncerten

Særlig info

Ståpladser.