The Awesome Welles

OBS: Denne koncert er flyttet fra Badeanstalten til Musikhuset

 

The Awesome Welles brydes med tidsånden på sodsværtet, smukt tredje album “I’ve got a spiritual cancer/ And it feels like the terminal stage/ (…) And I act like a stranger/ Conforming to the strangest days/ Oh, I’m begging for mercy/ At the end of the Secular Age”, lyder det fra titelkvædet, idet rock noir-bandet cementerer deres tilbagekomst på længe ventet tredje album.

Den skæbnesvangre pandemitid, der har bestyrtet det meste af den danske musikbranche, har nu, til trods, markeret en reel tilbagevenden for det atypiske rockband, der, siden det lovpriste comebackalbum, River’s Edge, har arbejdet på tilblivelsen af deres tredje fuldlængdealbum mellem forberedelserne til aflyste koncerter. Secular Age er den skæbnesvangre titel på et album, der forhåbentlig lige dele vil vække begejstring hos nuværende fans samt tiltrække nye:

“Vi brændte vores lys i begge ender ved tilblivelsen af de to første plader. Denne plade er den hurtigste, vi har lavet. Samtidig er det vores mest ærlige og formfuldendte værk til dato. Trist og afmægtigt, men også smukt og håbefuldt. Det overgiver sine våben, men skyder alligevel skarpt. Vi glæder os til at dele det og håber, det vil ræsonnere i andre som os ”, fortæller forsanger Adam Allen.

Med den særegne forkærlighed for analoge og akustiske instrumenter og en simpel, hårdtslående, håndspillet tilgang blev mørkemændene – både på albumformat og live – spået en lys fremtid blandt rockmusikkens fornyere i ind- og udland – inden pladeselskabsproblemer voksede sig for store og kvalte bandet.

På Secular Age skærer The Awesome Welles helt ind til benet, men føjer samtidig nye nuancer til deres velkendte og tidsløse univers. De 10 sange er forfriskende fri af tidens tendenser og dogmatikker. Det primale, monstrøse og ulmende kaos veksler med en, hidtil uset, overgivende og afdæmpet ro i et lydbillede – ofte smukt og håbefuldt, sommetider dunkelt og sværtet – hvor dansk-canadiske teolog og forsanger, Adam Allen, tager rocklyrikken med sig, hvor den sjældent opholder sig.

Afmagt over for tidsånden er en gennemgående tematik på et album, der kaster lys over individets kamp for mening og forløsning i en evigt foranderlig, men urokkelig verden. Sange om kærlighed og hverdagens trivielle udfordringer portrætterer menig mands famlen om og længsel mod det nære i en udmattende og grænseløs virkelighed, hvor morgendagen altid truer og skeletter rasler i skabet.
Som et barn af sin tid ser Secular Age tilværelsens begrænsninger i øjnene, kapitulerer sin jagt på det umulige og stiller sig på tærkslen af det ukendte i det fængslende håb om, at fremtiden, vi går i møde, må være i det nu og selv, vi lever.

Tags:

Praktiske oplysninger

17. februar 2024 kl. 21.00
Én time før koncerten
Sdr. Stationsvej 3-5

Særlig info

Ståpladser