Slag-Town Slays præsenterer: Hatesphere, Mercenary, Lightchapter

Hatesphere:

HateSphere er efterhånden en institution indenfor dansk metal. De har udgivet albums på nogle af verdens største metallabels (SPV Records, Napalm Records), og de har turneret side om side med en lang række store internationale metalbands (Hypocrisy, Kreator, Crowbar, Soilwork, Chimaira, The Black Dahlia Murder og Gojira). HateSphere er et af de få danske metalbands, der stadig er meget aktive på den internationale scene, i både Europa, Japan, USA og Kina.

Deres håndspillede og oldschool metal rammer publikum lige i smasken og animerer til en fælles festlig headbang. Med HateSphere er der altid garanti for en velspillet, vellydende og medrivende koncert, og deres gode humør på scenen smitter altid af på deres publikum.
Bandet fejrer snart sølvbryllup, men er virilt som aldrig før.

Mathias Rønde Uldall-Jessen blev officielt den nye forsanger i HateSphere i Marts 2022. Efter kun én tur med bandet i øvelokalet spillede han sin debut koncert på Viborg Metal Festival, hvor han imponerede både HateSphere og publikum med sin rå vokal og vilde energi.

HateSphere fortsatte derefter med at skrive nyt materiale. Med det nye materiale har HateSphere igen komponeret hidsige, tunge og fængende riffs med masser af melodi og en nyfunden råhed. Sammen med Mathias’s rå og kompromisløse vokal har de søgt tilbage til rødderne.

De har netop afsluttet indspilningerne til deres 11. fuldlængde album, som udkommer i marts 2023. Igen har de valgt Tue Madsen i Antfarm Studio til at sidde bag knapperne, og det samarbejde kan der kun komme noget godt ud af.

 

Mercenary:

Som nedfrosne jætter, der bryder ud af deres årelange dvale, rejser den melodiske metals giganter MERCENARY sig atter fra den nordjyske muld og afbryder deres årelange slummer for at udbrede deres hårdtslående metalhymner og deres særegne form for nordisk melankoli og melodi.

Mercenary har siden de debuterede internationalt med pladen “Everblack” i 2002 turneret Europa tyndt med supportturnéer for bands som Megadeth, King Diamond, Dark Tranquility og Nevermore samt optrådt på en lang række festivaler som Wacken Open Air, Roskilde Festival og Progpower USA, og bandet har gennem deres energiske og velspillede livefremførelser af deres let genkendelige genreblanding af melodi, melankoli, metallisk smadder, atmosfæriske keyboardflader og himmelstræbende guitarsoloer i verdensklasse tilkæmpet sig et globalt og loyalt følge.

Siden bandet udgav deres syvende plade “Through Our Darkest Days” i 2013, har Mercenary kun turneret sparsomt med blandt andet en turné som hovednavn rundt på Europas klubscener og en række koncerter som hovednavn i Japan, hvorefter bandet har afsondret sig i Nordjyllands mørkeste afkrog for at destilleret det danske efterårs særlige melankoli og kombineret det med et aggressivt og tungt udtryk, som vil være at finde på det kommende album, der er blevet indspillet i løbet af 2022.

På livefronten præsenterede bandet i 2020 både en opdateret lineup med ny trommeslager samt nyt materiale fra det kommende album og høstede særdeles positive anmeldelser fra bl.a. Gaffa (5/6) og Devilution.

Lightchapter:

Lightchapter er et relativt nyetableret orkester fra Århus, der spiller genren “Electro Groove Death” eller blot “Melo-død” om man vil.

Bandet består af erfarne kræfter fra bl.a. hedengangne The Burning og Diamond Drive.

Bandets vision er at skabe et unikt lydbillede, hvor der balanceres mellem tunge breakdown elementer, elektroniske stemningsfyldte lydflader med lyttervenligt og catchy dansk dødsmetal.

Det dybe growl i skøn kontrast til de kraftige 80’er inspirerede synth flader, klimakser for lytteren i de nærmest klistrende iørefaldende omkvæd.
Lightchapters debut EP er indspillet hos Tue Madsen i efteråret 2020, og efterfølgende har vi indgået en publishing aftale med Spanra Publishing, hvilket på ganske kort tid har medført radio airplay primært i UK.

Musikken er også blevet spredt global på diverse playlister (Pandora, Napster, iTunes Music, Tidal osv.)

Praktiske oplysninger

8. marts 2024 kl. 20.00
Én time før koncerten
Sdr. Stationsvej 3-5

Særlig info

Ståpladser.