Slag-Town Slays præsenterer: Crocell, Plaguemace og Afdød

Crocell:

”En mørk magtdemonstration, der cementerer bandets status som et af de, hvis ikke det, bedste, bands indenfor kulsort død herhjemme.”
Sådan beskrev GFRock Crocells femte album, “Relics” fra 2018, og understregede dermed, at Crocell har etableret sig som et af de mest solide bands på den danske metalscene. Siden grundlæggelsen i 2007 har bandet fra sin base i Aarhus leveret ekstremmetal af højeste karat, og med afsæt i intense liveshows og en melodisk og tonstung dødsmetal var Crocell ikke længe om at gøre sig gældende helt fremme i forreste geled.

Allerede før udgivelsen af det anmelderroste debutalbum, “The God We Drowned”, blev bandet således udråbt som ”årets metal-talent” ved Danish Metal Awards i 2008, og de næste par år erobrede Crocell både de største hjemlige metal-festivaler, SPOT Festival, Devilstone Open Air i Litauen samt en lang række spillesteder på kryds og tværs af hele Europa.

Det lå måske allerede i kortene, men efter et par udskiftninger i line-up’et begyndte Crocells lyd især fra tre’eren, “Prophet’s Breath”, at blive mere dyster, ondskabsfuld, sort. Den udvikling fortsatte tydeligt på “Relics”, men alligevel overrasker dobbelt-EP’en “Baptized in Bullets” / “Funeral Bliss” fra 2021 med sin til tider bidende og hæsblæsende black metal.

Med utallige koncerter i mere end 10 lande, fem albums og nu også to EP’er i bagagen er Crocell en erfaren enhed med et tårnhøjt bundniveau. Den danske metalscene har set det ene band efter det andet flamme op og dø ud, men 15 år inde i karrieren er Crocell mere overbevisende, mere nysgerrige og mere relevante end nogensinde før.

 

Citater fra live-anmeldelser:

“Fra første taktslag føltes det som at få smidt et 30 tons lokomotiv lige i fjæset” – MetalTone

“Århusianske Crocell leverede en sand magtdemonstration på Voxhall” – Modgift

“Crocell fyldte hele lokalet med deres massive og knusende tunge lyd, og for satan, hvor var det fedt!” – Heavymetal.dk

“Det var et band, der fangede samtlige gæster i det lille festivalområde og holdt dem fast i et knusende, dødsmetallisk jerngreb” – Devilution

“Crocell leverer et tæskestramt sæt med et meget sammenspillet band og en frontmand der uden den mindste tvivl ved, hvordan man skal fange sit publikum” – Metaladay

Plaguemace:

Plaguemace er et dødsmetal band med rødder i Horsens. Bandet, som startede med at spille shows i efteråret 2021, er strøget frem på den danske metalscene. Udover at have spillet 7 headline shows i bandets første leveår, har de også været support for bands som Baest, Lifesick, Afsky, Crocell og Katla, samt spillet på festivaler som Metal Magic, AR&M og Tornvang. Næste store show bliver When Copenhell Freezes Over i Vega.

Musisk bliver der trukket associationer til blandt andet bands som High on Fire, Entombed, Grave og Motörhead, krydret med brutale breakdowns, knoglemarvs-kogende guitarharmonier og rygrads-bøjende grooves. Intentionen om at servere en rock’n’roll eksplosion af højeste kaliber, bringer bandet med sig på scenen, hvor deres kaotiske og intense liveshow får frie tøjler.

Afdød:

Afdød er et forholdsvis nyt ungt band der lige er begyndt at prøve at slå igennem på den danske metalscene. De 5 drenge laver dødsmetal fra deres øvelokale i Slagelse, med massere at hente fra alle mulige genre inden for metallens verden. På nuværende tidspunkt har de 2 demo sange ude, og er i fuld gang med at arbejde på deres album.

Med inspirationer som Cannibal Corpse, Death, Opeth, Slayer, At The Gates, Gojira og Deicide gør de deres bedste for at lave hver af deres sange unikke og sørge for at publikum ikke kommer til at kede sig!

Praktiske oplysninger

31. marts 2023 kl. 20.00
Én time før koncerten
Sdr. Stationsvej 5

Særlig info

Ståpladser