Popkorn Nordic 2023

Musikkens nye stjerner lyser op på Badeanstalten!

På en sensommeraften den 27. september 2023 vil Badeanstalten danne ramme om den næste bølge af musikalske talenter. Fem nøje udvalgte bands og kunstnere er klar til at begejstre både publikum og branchefolk. De fem bands har alle muligheden for at blive Sjællands nye bedste live-act i talentprojektet POPKORN NORDIC, og her har du som publikum mulighed for at opdage de helt nye navne, inden de står på de helt store scener.

Popkorn Nordic har til formål at finde Sjællands og Skånes næste musikalske stjerner, og allerede onsdag d. 27. september lægger Badeanstalten hus til nr. 2 af de indledende runder. De to vindere af konkurrencen får skræddersyede coachingforløb og festivalgigs. Musikhusets Anette og Freja oplevede for eksempel sidste års Popkorn Nordic vinder på årets SPOT Festival i Aarhus med fuld sal og store klapsalver.

Konceptet er skægt og anderledes end hvad vi ellers tilbyder i vores program. De fem nedenstående bands skal nemlig optræde foran en jury bestående af yderst kompetente mennesker indenfor musikbranchen. Her skal blandt andet Musikhusets direktør Anette Borg udvælge dem, der går videre til næste runde, der så foregår på et andet Sjællandsk spillested.

 

POPKORN NORDIC er det store dansk/svenske talentudviklingsprojekt for bands og kunstnere fra Sjælland og Skåne. Et panel af musikbranchefolk har håndplukket 20 lovende navne til fire spændende indledende runder. Af tidligere deltagere, som sætter sig aftryk (inter)nationalt på både livescener og radioflader kan fx nævnes BASKE fra Gladsaxe, WIDE fra Furesø, Tender Youth fra Østerbro og Ella Sandberg fra Malmø.

Denne runde byder på optrædener fra fem af de udvalgte talenter i et stort genrevirvar fra pop, hiphop, folk og postpunk og rock. Så sæt kryds i kalenderen og vær med til at fejre det nye kuld på Badeanstalten den 27. september 2023. Det bliver en aften fyldt med energi, talent og musikalske opdagelser, du ikke må gå glip af!

 

KLØVER
KLØVER er resultatet af et gammelt og dybt afhængeligt venskab mellem tre af hverdagens underdogs.
Med tekster der berører ungdommen, kærlighed, nostalgi, sex og livets forvirring, svæver de i et poppet univers delt med bands som Blæst, De Danske Hyrder og Surfaces.

 

Guðný
Som en confetti bombe på en gråvejrsdag, inviterer Guðný med sin blændende energi, farverige stil og silkebløde stemme lytterne ind i en magisk eventyrverden. Hendes ærlige og inspirerende engelsk-sprogede indie-popsange kommer fra barndommen i Island, en ungdom som rebelsk teenage popstjerne på den jyske hede og et kaotisk voksenliv der har ført hende fra London til LA, til Paris og Osaka, og endelig har ført hende hjem til København.

 

Kampfisk
6 sindsforvirrede lyd-druider fandt sammen i 2021 og dannede Kampfisk. Gruppens kombination af soveværelses-guitarister og klassisk trænede musikere har resulteret i et alsidigt projekt. Her bliver jazz-parfumeret post-punk fusioneret med nytænkende eksperimentelt støjende rock.

 

Sandra Mariah
Med sit R&B inspirerede flow og harmonier merger Sandra Mariah dansk lyrik med international lyd og kombinerer elementer fra både R&B, Pop og Hip-Hop. På sin debut-EP og visuelle EP ‘Beton Blomster’ inspireret af Tupac’s ‘The Rose That Grew From Concrete’, hylder hun det smukke ved at komme fra betonblokke.

 

Sunraker
Sunraker blander storheden fra shoegaze med 80’ernes intimitet og nostalgi. Anført af den prisvindende komponist og forsanger Sophus Alf, inviterer alt-rock kvartetten på en hårdtslående rejse gennem et frodigt lydunivers, der er både massivt og skrøbeligt.

 

Talentudvikling over sundet

Popkorn Nordic handler om at udvikle de sjællandsk og skånske musikalske talenter og give dem forståelse og netværk på tværs af landegrænser. Derfor modtager alle deltagende bands og artister coaching fra den danske og svenske musikbranche undervejs. De acts som når længst får mest læring, som skræddersyes til netop dem.

_________________________________________________________________________

 

Yderligere information om POPKORN NORDIC: Dorte Hartmann, projektleder, dorha@helsingor.dk
www.kuto.dk/popkornnordic

POPKORN NORDIC 2023 på vegne af Kulturværftet (DK) og The Tivoli (SE), Studiefrämjandet (SE).

SAMARBEJDSPARTNERE & TILSKUDGIVERE
Mejeriet i Lund (SE), Skånsk Live (SE), Gimle Roskilde, Spillestedet Stengade Kbh, Loppen Kbh, Helsingør Festival, HX Festival (SE), Stars Vordingborg, Slagelse Musikhus, Studiefrämjandet Skåne/Blekinge, MUVE, START FRB, KBH Kommune, Statens Kunstfond og Dansk Artist Forbund.

Tags:

Praktiske oplysninger

27. september 2023 kl. 19.30
Én time før koncerten
Sdr. Stationsvej 3-5

Særlig info

Unumr. siddepladser.