Ole Frimer Band

Ole Frimer Band

Danske Ole Frimer Band udgav i 2014 deres første album på dansk, ”Blålys”. Albummet gav genlyd i skandinaviske blues- og rockmiljøer og modtog en stor buket anmelder-roser for sit særpræg og nordiske tone. I 2020 udgav Ole Frimer Band hele to anmelderroste albums, som begge skal præsenteres under koncerten i Slagelse.

Det første er bandets andet dansksprogede album ”faerd”. Temaet er, som titlen antyder, færd og den lærdom man gør sig når man er på færd og følger op med eftertanke og refleksion, erkendelse og selverkendelse. Vi er på færd i sjælens indre, vi er med Frimer i socialt betingede masse-slagsmål i barndommens kvarter i Ålborg, vi er med vores forfædre i 1800-tallets Nordamerika, og så møder vi genfærd på Galapagosøerne. Kort sagt, vi kommer omkring på færd med Frimer, som han har gjort det i sit liv. Musikken har været et par år undervejs og blev færdigskrevet og bearbejdet af bandet i løbet af 2019. En rejse i sommeren 2018 til det amerikanske midtvesten, i de skandinaviske nybyggeres fod- og hjulspor, har givet inspiration til et af pladens hovednumre ”Manifest Destiny” og til det Steely Dan prægede ”Englenes By”. Albummet afsluttes med en eftertænksom stund ved ildstedet en stille og stjerneklar aften. Nærværende, bluesy og nordisk i både tone og lyrik.

Det andet går ved navnet ”Live in Eppingen” og stammer fra en koncert i byen Eppingen, som var en del af en europæisk turné i oktober 2019, der dækkede Salzburg, Østrig i syd til Hamborg, Tyskland i nord. Ni shows på ni dage, inklusive Eppingen Jazz Festival, 19. oktober. Koncerten fandt sted på Det Gamle Universitet, et smukt bygning fra 1490 i den “gamle by” i Eppingen. Med et stramt bånd på toppen af ​​spillet, Ole Frimer leverer et sæt, der indeholder originaler samt fortolkninger af instrumental og sange af Jeff Beck, Eric Clapton a. o. God fornøjelse!

Sangeren og guitaristen Ole Frimer, fra Aarhus, Danmark, har været en markant skikkelse i det skandinaviske musiklandskab for årtier. Med sin unikke “kød til streng”-teknik, sangskrivning og vokalarbejde har han opnået international anerkendelse og modtaget priser for det i sit hjemland og i udlandet. For nylig år har Ole Frimer Band udvidet deres koncertaktiviteter betydeligt i Europa.

 

OLE FRIMER BAND består af:

Ole Frimer – guitar & vocal

Niels Ole Thorning – keyboard & organ

Jesper Bylling – bass & background vocal

Claus Daugaard – drums and background vocal

Anmeldelser er der nok af… og på samtlige sprog! Her er et par udvalgte, Google Translate kan hjælpe dig med:

  • ”Man kan bare glæde sig over at der er folk med dansk pas, der kan levere noget så guddommeligt godt, noget så ægte blåt. Det er kort sagt mesterligt.” – Mads Kornum, SIDE 33 (DK)
  • ”Det är ingen överdrift att påstå att danska Ole Frimer Band är ett av de bästa bluesrelaterade banden Skandinavien kan uppvisa.” – Olle Wallin, Jefferson (SE)
  • ”Ægthed, fylde og oprejst frejdighed. Der leveres med forrygende energi og spillemæssigt overskud.” – Ivan Rod, Gaffa (DK)
  • ”Danmark har en bluesguitarist, en bluesartist og et band helt utenom det vanlige i Europa.” – Peter Widmer, Bluesnews (NO)
  • “ The Ole Frimer Band convinces with great original compositions and skullfully played cover songs.” – Joachim Brooks, Rocktimes (DE)
  • “ As attractive in shuffles as in slow blues, and capable of bringing a touch of soul and a lot of feeling, the Ole Frimer Band is holding us high with an album full of mischief and fun.” – Fred Delforge, Zicazac (FR)

 

Tags:

Praktiske oplysninger

19. maj 2022 kl. 20.00
Én time før koncerten
Sdr. Stationsvej 3-5

Særlig info

Stå- og siddepladser.