Mezzoforte

Mezzoforte bragede gennem lydmuren med deres kæmpehit ’Garden Party’ i 1983, og var det første band fra Island der turnerede internationalt med stor succes! Mezzoforte viste verden, hvordan solid funky nordatlantisk jazzrock skal lyde, og det har de gjort lige siden! Bandet har et stort bagkatalog, og digitale genudgivelser samt intenst turné-arbejde har genskabt interessen for de islandske pionerer!
Eythor Gunnarsson, Fridrik Karlsson, Johann Asmundsson og Gulli Briem udgør den oprindelige kerne i bandet, og de var i deres midt 20’er da de formede bandet i 1977. Kemien var der med det samme og jazz/rock drengene fra Reykjavik har nu holdt sammen i 40 år.
Det var Steinar Berg der tidligt så potentialet i bandet. Det tog fire albums at få hul igennem til hitlisterne, og med albummet ‘Surprise Surprise’ fra 1982 ramte Mezzoforte både hitlister og diskotekernes dansegulve med ’Garden Party’ der i øvrigt blev arrangeret af Chris Cameron.
Mezzoforte nåede en 17. plads på pop-hitlisten, hvilket er enestående for et instrumentalnummer! Nu planlagde bandet en international strategi i samarbejde med pladeselskabet, som bl.a. resulterede i heftig turnevirksomhed, der indeholdt alt fra skrigende fans i Japan til et hav af
festivaljobs med så prominente navne som Spyro Gyra, Steps Ahead og Passport som support. Sidenhen har Mezzoforte samarbejdet med en imponerende liste af musikere. Det giver ikke mening at tale om reunion, Mezzoforte blev bygget til at holde fra starten af! Drengene fra Island leverer altid energiske koncerter, der kombinerer virtuose instrumentale improvisationer med deres velkendte melodiske temaer, og Mezzoforte er således den lækre lyd af sportslørdag bare live, tilsat masser af energi og stor intakt spilleglæde!
_____________________________________________________________________

Praktiske oplysninger

17. september 2020 kl. 20.00
Én time før koncerten
Herrestræde 9

Særlig info

Numm. siddepladser