Hjalmer + PIL

HELT PÅ TOPPEN AF POPPEN MED HJALMER I 2022

Den 26-årige anmelderroste pop-charmør drager på landsdækkende forårsturné med dugfriske fortolkninger og sangene fra et kommende nyt album på sætlisten!

 

Hjalmer er på rekordtid slået igennem på den danske musikscene. Selv ikke en verdensomspændende pandemi har kunnet sætte en stopper for den unge musikers popfærd, da han ovenpå udgivelsen af sit længe ventede debutalbum, ’Midt i en drøm eller noget der ligner’, både ryddede bordet med hele fire GAFFA-priser i 2020–bl.a. som Årets Danske Solist for andet år i træk–og kunne tage på endnu en anmelderrost, og ikke mindst totalt udsolgt, Danmarksturné.

Nu er Hjalmer endelig klar ti lat tage turen hele Danmark rundt igen. Det sker i foråret 2022–med fuldt band og intet mindre end 19 spillesteder på plakaten!

I løbet af dette efterår, kan man passende varme op til koncerterne med Hjalmer helt hjemme i stuen. Den 26-årige musiker er nemlig med i det altid populære musikprogram, Toppen Af Poppen på TV2, hvor han kasters ig ud i personlige fortolkninger af så forskellige navne som Simon Kvamm, Katinka, Alex Vargas, Malthe Ebert, Mathilde Falch og Maria Bramsen. Hjalmer fortæller:

”Det var en vild udfordring og virkelig grænseoverskridende, at fortolke andre sangskriveres hjerteblod lige der foran dem. Men det blev en oplevelse for livet!Og jeg glæder mig til at dele det med publikum på scenerne derude. Og så har jegselvfølgelig også alle mine egne sange med–og nogle helt nye, som jegføler er nogle af de bedste, jeg nogensinde har skrevet. Jeg glæder mig”

SUPPORT: PIL

Pil skriver dansksprogede sange om de skæve følelser i et opløftende og legende popunivers. Ensomhed og ulykkelig kærlighed beskrives så præcist som muligt, så lytteren kan mærke, at der er noget på spil og samtidigt kan nikke genkendende til de udpenslede, pinlige scenarier. Som når Pil står på et levende dansegulv, omringet af mennesker og aldrig har følt sig mere ensom i hele sit liv.
I efteråret 2019 udgav Pil sin første EP “Når Du Går Herfra” og fik særligt ros for sine velskrevne danske tekster, som af Soundvenue blev kaldt “mesterligt konstrueret”. Især sangen “Nattely” har givet Pil en masse omtale i musikmagasiner og loyale lyttere på Spotify, hvor nummeret har rundet 1 million streams. Siden har hun bl.a. udgivet duetten “Omvendt” med Andreas Odbjerg og senest
singlen “Inde I Mig”, som ifølge Politiken gør Pil til en artist, der giver “de største musikløfter om fremtiden for dansksproget pop”. Flere singler har været i tung rotation på både P3 og P4.
Som vinder af dette års KarriereKanonen, har Pil deltaget i en bred vifte af brancherelaterede events såsom pressetræning, live coaching og møder med branchefolk, og dette har skabt en del opmærksomhed omkring hendes musik – især efter den udsolgte finale i DR’s Koncertsal. I sommeren og efteråret 2021 har hun været fast sangskriver på Hjalmers kommende album og senest hans single
“Kommer Tilbage”. Både i 2020 og 2021 modtog Pil et stort legat fra Statens Kunstfond til at skrive sange om ensomhed og usikkerhed. Det altafgørende for hende at musikken er vedkommende og nem at forstå, så lytteren fanges ind allerede fra de første sungne
linjer. Dette gør sig også gældende til koncerterne, hvor publikum er begyndt at skråle med på sangene, og Pil inviterer publikum helt tæt på i en nærværende og nærmest venskabelig stemning.

Tags:

Praktiske oplysninger

26. marts 2022 kl. 21.00
Én time før koncerten
Sdr. Stationsvej 3-5

Særlig info

Ståpladser. Siddepladser tilgængelige på balkonen.