H.C. Lumbye og Prinsens Musikkorps

Musikken er vigtig i mange faser af livet. Det er ofte dér, vi søger trøst, og dér, vi har det bedst. Den er bærer af oplevelser, centrum for fest og livets store vendepunkter, og giver os ord, når vi har det sværest

Det er en alsidighed, Prinsens Musikkorps omfavner – ét af Forsvarets tre orkestre, som består af 16 professionelle musikere. De byder vores soldater velkommen, på gensyn og farvel, fejrer landets kongelige, kultur- og vidensformidler i selskab med dygtige eksperter og spiller op til fest. Og meget, meget mere. De to sidstnævnte glæder vi os til at lægge hus til om intet mindre end én måned

Men det er ikke kun pga. den blændende musikalitet og de vigtige opgaver, Musikkorpset løfter, at vi ser så meget frem til d. 24. marts. Det er også fordi vi elsker at dele musikoplevelser med jer, og forhåbentlig skabe et rum, hvor I går herfra med et sug i maven og et smil på læben. Vi håber på at se jer! 

 

H.C. Lumbye – en superstjerne i guldalderen 

Måske tænker du ikke umiddelbart på en popstjerne, når du hører om komponisten H.C. Lumbye. Men det var faktisk netop, hvad han var i midten af 1800-tallet. Og endda en af Danmarks mest kendte stjerner på det tidspunkt.

H.C. Lumbye skrev hundredvis af hits i sin tid som både trompetist og violinist og leder af sit eget orkester i Tivoli. Hans mest kendte musikstykker er formentlig ‘Champagnegaloppen’ og ‘Københavns Jern- bane-Damp-Galop’.

Ved denne koncert bliver du inviteret med på en festlig musikalsk rejse tilbage til tiden, hvor H.C. Lumbye komponerede sine fantastiske valse, polkaer og galopper. Musikformidler, forfatter og dramaturg Henrik Engelbrecht fortæller den medrivende historie om Lumbyes univers og hans kæmpe indflydelse på den danske musikhistorie.

Vandrehistorier fortæller, at danskere over hele landet gik rundt og fløjtede Lumbyes mange ørehænger-melodier i 1800-tallet – og mon ikke det også er tilfældet for dig, når du går hjem fra koncerten med Prinsens Musikkorps.

 

Dirigent og konferencier: Henrik Engelbrech

Praktiske oplysninger

24. marts 2022 kl. 20.00
Én time før koncerten
Sdr. Stationsvej 3-5

Særlig info

Unumr. siddepladser.