Den Musikalske Foyer

Slagelse Musikskole har igennem mange år haft et rigtigt godt samarbejde med Slagelse Musikhus – især ”Onsdagsjam” på Badeanstalten har været et velbesøgt initiativ. Nu udvides samarbejdet til også at dække musikskolens klassiske elever og deres behov for at spille koncerter.

Musikhusets café bliver omdannet til ”Den Musikalske Foyer”, hvor musikskolens dygtige elever vil vise deres kunne. Her vil man kunne opleve sangere, accordeonspillere, violinister, pianister m.m., som udfolder sig på de skrå brædder.

Den første koncert af slagsen finder sted onsdag den 18. maj kl. 19:30, hvortil der er gratis adgang. Til denne koncert, som har overskriften ’Talenterier’, møder vi sangerne Jasmin og Freja. 19-årige Jasmin har gået på musikskolen siden hun var lille og har desuden studeret på Den Rytmiske Talentlinje med sang som hovedfag. Freja på 22 år har planer om at søge ind på musicalakademiet med sang som hovedfag. Hun har spillet musical i mange år, hvor hun både har haft hovedroller, titelroller samt mindre biroller.

Valdemar og Katarina er begge 14 år – spiller cello – og går på musikskolens klassiske talentlinje, som er for de elever, som er talentfulde og viser en særlig interesse for musik og som ønsker en intensiv undervisning og dermed optimal musikalsk udvikling på et relativt tidligt alderstrin. Aldersgruppen er 9-17 år med mulighed for dispensation. Her undervises i hovedfag, bifagsklaver, sammenspil, hørelære, teori og musikkundskab.

Valdemar har spillet cello i 3 år og modtog i 2021 et stipendie på 10.000 kr. fra Statens Kunstfond, som han skal anvende til supplerende undervisning med henblik på at kunne holde et foredrag og spille et værk af komponisten Brahms. Desuden spiller han i et orkester sammen med andre jævnaldrende strygere på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium.

Katarina har spillet cello i 2 år på Maribor konservatori i Slovenien og herefter 3 år på Slagelse Musikskole. Hun er hårdtarbejdende og meget flittig i hovedfag såvel som bifag og har derfor fremført flotte koncerter på talentlinjen. Katarina er en kreativ sjæl, som altid forsøger at fortælle en historie gennem musikken og indgår ofte i sammenspil og orkestersammenhæng på musikskolen samt spiller koncerter rundt omkring i kommunen både som solist og sammen med andre af musikskolens elever og lærere. Katarina og Valdemar deltog for nyligt i konkurrencen Unge Spiller Klassisk, hvor de stillede op som duo og spillede første sats af Vivaldis koncert for to celloer i g-mol.

Elisabeth på 20 år har i mere end 10 år spillet violin. Hun nyder at lære nye stykker og få dem til at lyde godt. Elisabeth har gået på Den Klassiske Talentlinje og går nu på S-linjen, som er et intensivt tre-årigt konservatorieforberedende tilbud med hovedfag, sammenspil, bifagsklaver, teori, hørelære, Sang-Spil-Bevægelse, musikhistorie og kor for unge mellem 15-25 år. ”S” står for skills, som forklarer det håndværksmæssige fokus på netop denne linje, hvor der arbejdes med grundlæggende musikalske og instrumentfaglige værktøjer på et højt fagligt niveau. Elisabeth er en meget scenevant violinist, idet hun har spillet mange koncerter i kommunen og er altid at finde til musikskolens store arrangementer, så som forårs- og sommerkoncerter. Deltagelse i Unge Spiller Klassisk samt spillet i Fyns Amatørsymfoniorkester har hun også dyrket.

 

Vel mødt til en formidabel koncert den 18. maj.

Fri entré

Praktiske oplysninger

18. maj 2022 kl. 19.30
Én time før koncerten
Sdr. Stationsvej 3-5

Særlig info

Siddepladser ved cafeborde.