Den Musikalske Foyer: ”Talenterier”

Fri entré: Slagelse Musikskole afholder Musikalsk Foyer i Musikhusets foyer
Onsdag d. 31. januar kl. 19.30-20:30

For 6. gang afholder Slagelse Musikskole Musikalsk Foyer i foyeren i Slagelse Musikhus. Musikalsk Foyer blev skabt af lærerne Lissi Rasmussen og Ulla Ricklander på Slagelse Musikskole i samarbejde med Slagelse Musikhus for at fremme den klassiske musik i Slagelse og for at give eleverne på Slagelse Musikskole mulighed for at spille på Musikhuset for et bredt publikum. Eleverne der optræder, går mange på skolens S- eller talentlinje. Slagelse Musikskoles S-linje modsvarer MGK i resten af landet, og er blandt andet skabt af skolens leder Mads Otzen. På koncerterne optræder tit også skolens lærere sammen med eleverne.

Musikskolens talentlinjes kammermusikensemble består af Andreas Henkel på cello, Enxi Jin på accordeon, Gustav Clausen på violin og Sophia Kjellerup som sanger. Gustav på 13 år har spillet violin i 7 år og går desuden meget op i kampsport og politik og er således medlem af Venstres ungdom. Andreas er ligeledes 13 år og har spillet cello i 31⁄2 år og går pt. på musikskolens talentlinje men søger til marts optagelse på MGK i København. Enxi på 12 år har spillet accordeon i 7 år og går desuden til dans. Sophia er også̊ 12 år og foruden sang spiller hun teater.

Kammerensemblet spiller ”Nu går solens sin vej”, som er skrevet af Holger Lissners i 1981 og med musik af Erik sommer samt One charming night fra ”The fairy-queen af den engelske barokkomponist, Henry Purcell. Stykket blev uropført i 1692, hvorefter partituret forsvandt og blev først fundet igen i det 20. århundrede. Vi kommer også til at høre nogle solostykker af de svenske komponister Torbjörn Lundquist og Tommy Nilsson, samt af JS Bach.

Slagelse musikskoles strygetrio består af Elisabeth Petersen og Kirsten Nyholm på violin samt Liva Thomsen på cello. Trioen spiller 1. satsen af Haydns Divertimento no. 32. Et divertimento er en genre fra det 18. århundrede, som betegner en ofte let og underholdende karakter for det meste komponeret for et lille ensemble, som vi møder det her. Joseph Haydn (1732-1809) var østrigsk komponist.

Skolens klassiske sangensemble optræder sammen med et stryger- og akkordeon ensemble med elever fra kammermusikensemblet og strygertrioen. Sangerne er Isabella Buus, Babette Lambert, Camilla Christensen, Lonni Spindler og Oliver Uhre. Det spilles ”Ave Verum Corpus” af Mozart og salmen ”Dejlig er jorden” udsat for kor. Vi skal også høre nogle solosange af Schubert og af Purcell.

Tags:

Fri entré

Praktiske oplysninger

31. januar 2024 kl. 19.30
Én halv time før koncerten
Sdr. Stationsvej 3-5

Særlig info

Siddepladser