Den Musikalske Foyer

Slagelse musikskole og Slagelse musikhus fortsætter samarbejdet om ” Den musikalske foyer”. Næste koncert løber af stablen onsdag den 18. januar kl. 19:30 i Musikhusets café. Her viser musikskolens talentfulde klassiske elever samt deres lærere deres kunnen.

Her optræder et sangerensemble med sangere fra musikskolens talent- og S-linjer. De har alle sunget i mange år i mange forskellige sammenhænge, men ikke alle har sunget klassisk før. Sangerne akkompagneres af et strygerensemble med elever i forskellige aldre, som alle er meget velspillende.

Endnu engang kan vi høre den dygtige unge violinist, Elisabeth Petersen, som studerer på musikskolens klassiske S-linje, hvor hun går på 2. årgang samt Clara Altenburg, der begyndte på musikskolen i en alder af 10 dage, og nu er en dygtig klarinetspiller. Clara går til daglig på musikskolens talentlinje.

For første gang skal vi på disse foyerkoncerter stifte bekendtskab med Roar Seersholm, som i 10 år har spillet guitar. Han er en meget aktiv ensemblespiller og er p.t. med i to ensembler. Roar har også deltaget i konkurrencen ”Unge spiller klassisk”, som finder sted hvert forår. Det er ikke kun den klassiske genre, som Roar mestrer, men til denne koncert har Roar valgt at spille musik fra sit klassiske repertorie. Vi skal høre musik af cubaneren Leo Brouwer samt en Bourée af johann Sebastian Bach.

Til koncerten møder vi også Piazzolla Kvintetten, som består af fem kolleger fra Slagelse Musikskolen, som har fundet sammen om argentineren Astor Piazzollas betagende musik, hvor man hører elementer af jazz og klassisk musik fra Vivaldi til Stravinsky. Men den argentinske tango er, med dens lyriske melodier, de dissonerende klange og den karakteristiske rytme, det bærende element i musikken.

Der er gratis adgang til koncerten.

Tags:

Praktiske oplysninger

18. januar 2023 kl. 19.30
Én time før koncerten
Sdr. Stationsvej 3-5

Særlig info

Siddepladser.