DAVENPORT // THE REPTONES

DAVENPORT // THE REPTONES

 

Lørdag den 4. marts åbner Badeanstalten dørene op for noget er det ypperligste americana/folk rock som Danmark kan byde på. På programmet er de danske americana-pioneer Davenport, der blev grundlagt i Slagelse i 2004, og The Reptones, der lige nu bliver spillet flittigt på både P4 og P5 med singlen Alex.

 

DAVENPORT

Den danske pioner inden for Americana / Nordic Folk Rock, Davenport, er med deres nye album ”Ocean”, klar til at levere koncerter i særklasse.

Davenport, der blev grundlagt i Slagelse i 2004, har med tre foregående albums, ”Slow Town” (2006) ”Out into Nothing” (2008) ”Bloodshot Eyes” (2013), været på en længere turné i Norge, samt koncerter rundt omkring i hele Danmark.

På de tidligere nævnte udgivelser, har Davenport arbejdet med Svenske Nicolai Dunger, Björn Yttling (Peter, Bjorn og John) og producer Per Sunding (The Cardigans).

Davenports 4. album ”Ocean” (2022) er produceret og mixet af bandet selv. Det har længe været bandets ønske, at prøve kræfter af med selv, at have alle kasketterne på i den kreative og tekniske proces.

Davenport er klar til at levere en stemningsfult koncert på deres gamle hjemmebane i Slagelse, der spænder alt fra rytmisk up-tempo rock, til de mere stille eksperimenterende Folk-Rock passager. Og bandet kommer igennem hele bagkataloget.

 

THE REPTONES

The Reptones er en duo bestående af de to sangskrivere og instrumentalister Bo Bech Arvin og Kim Heibon. Bandet udkommer med helt nyt album d. 20/1, og duoen tager de nye sange ud på landevejen med et helt nyt liveband i ryggen.

Det seneste udspil fra The Reptones, ’Painkillers & Wine’ fra 2020, medførte stribevis af stjerner og særdeles positiv omtale fra førende danske musikkritikere. I POV International skrev Jan Eriksen en 5-stjernet anmeldelse, bl.a. med ordene: ”Det er ikke ofte, at livets ulidelige lethed bliver lydsat med så stor finesse på en dansk plade”. Weekendavisen og Morgenavisen Jyllands-Posten fulgte trop i rosende vendinger, og det samme gjorde Dagbladet Politiken, der kvitterede med 4 hjerter af Kim Skotte på forsiden af avisens net-udgave.

Nu er den københavnske duo klar med et helt nyt album, der får titlen ’Everything Dies with Me’. Tekstuniverset tager tråden op fra ’Painkillers & Wine’, men musikken accelererer fra start med et potent tryk på speederen, der sender The Reptones over i et mere støjende og insisterende udtryk. Ståstedet i americana og alt.-country er der fortsat, men spiller denne gang en langt mere tilbagetrukken rolle.

Hvor det tidligere har været den amerikanske producer Paul Kimble (Grant Lee Buffalo) og senest Nikolaj Nørlund (Niels Skousen, Jens Unmack, Ulige Numre m.fl), der har sørget for lyden, er det denne gang forsanger Bo Bech Arvin, der selv har produceret og arrangeret. Resultatet bliver et album med stor spændvidde i både tempo og udtryk. Trangen til at søge nye græsgange har kastet duoen ud i flere og lange eksperimenter, som bedst kan beskrives som indie-pop, der gør stor brug af elektronisk lyd og loops.

Det er med andre ord cremen af dansk americana, der venter publikum til ’Americana Night’ på Badeanstalten – lørdag den 4. marts.

 

 

 

Tags:

Praktiske oplysninger

4. marts 2023 kl. 20.00
Én time før koncerten
Sdr. Stationsvej 5

Særlig info

Koncerten er arrangeret af Davenport // The Reptones. Siddepladser. Arrangementet er arrangeret af Davenport // The Reptones. Derfor kan der ikke købes billetter til denne koncert på Musikhusets billetkontor eller med gavekort.