Årets Helge: Stine Klingsten

2020’s vinder af den fornemme folkemusikpris ”Årets Helge” går til musikeren Stine Klingsten. Men pga. at Corona-aflysninger blev prisoverrækkelsen den 15. maj udsat til 2021. Det betyder dog ikke, at vi ikke – traditionen tro – skal fejre dette års Helge på Badeanstalten med en koncert.

Når du har fået Stine Klingstens debutsingle på hjernen, slipper du ikke så nemt af med den igen. Intet Er Som Det Plejer er en indbydende popsang med et omkvæd, der sidder fast ved første lyt. Og kun bliver bedre ved andet og tredje. Og så har hun en ru og nærværende vokal, som du heller ikke kan glemme, når du først har hørt den…” – Jesper Nyborg, musikjournalist og P4-vært, maj 2020

Intet Er Som Det Plejer er den første af fem sange, den vestjyske singer/songwriter slipper løs i foråret og sommeren 2020. De første, hun udgiver i eget navn efter en allerede lang musikalsk karriere, hvor hun i de sidste 10 år har spillet de danske scener tynde med flere forskellige bands.

Førstesinglen er, som titlen antyder, skrevet om den coronakrise, der fra marts 2020 med et slag forandrede alt for alle, men Stine Klingsten formår med den opløftende popsang at skabe en stemning af håb, så vi tror på et lys for enden af tunnelen.

De andre sange handler blandt andet om at slippe alt, når man er 30 og gå helhjertet efter sin musikalske drøm – og om at have mistet sin mor alt for tidligt, og musikalsk spænder de over den folk’ede ballade og den mere poprockede stil. Sangene er blevet til i et tæt samarbejde med producer Thomas Fleron, som Stine Klingsten mødte første gang på en sangskriverworkshop på Samsø. De fandt hurtigt ud af, at de kunne bruge hinanden til noget musikalsk, og at Fleron kunne trække Klingsten i en retning, hun måske ikke lige havde regnet med, men som gavner hende musikalsk – hele tiden med roden i solidt vestjysk sangskriverhåndværk, der allerede er prisbelønnet. Hendes sang Dansen vandt ÅSE prisen som Årets Sang i 2019.

Det er en særdeles erfaren sanger og sangskriver, der nu byder på sine første sange i eget navn. Hun skrev sine første sange, da hun var 10, fik sit klaver, da hun var 14 og har været i musikken lige siden. Blandt andet som fortolker af Dolly Partons sange og som sanger i folkbandet The Raggedy Anns, som hun spillede med på Tønder Festival i 2019. Samme festival – og Skagen Festival – stod på Stine Klingstens kalender i 2020. Her var hun hyret til at spille sine nye sange i eget navn. Hun har sine rødder i folk og country – og tilsætter hist og her et skud pop og lidt rock – og tæller netop Parton som en af sine største heltinder.

Stine Klingsten er den eneste i verden, der hedder Stine Klingsten. Hun er en mester i at nå ud over scenekanten med både sin musik og sit smittende humør og er vild med at fortælle både de gode og de triste historier. Og når du hører hendes vokal, er du ikke i tvivl om, at hun også er helt sin egen.

Kort om Årets Helge: 

“Årets Helge” er først og fremmest ment som en håndsrækning til en up-coming kunstner, som har noget på hjerte, og som seriøst og målrettet er på vej ind i den danske musikbranche. I modsætning til så mange andre musikpriser, er “Årets Helge” ikke ledsaget af et kontantbeløb, men derimod af muligheden for at promovere sig og optræde på en lang række festivaler og events, med en DMF-tarif og en kollegial hædersbevisning i bagagen. Den første pris blev uddelt i 2015 på afdøde Helge Aridsøs fødselsdag – manden der ligger navn til prisen. Helge Aridsø, den tidligere formand for både Folkemusiksammenslutningen og Folkemusikkens Fælles Sekretariat, døde i april 2014 af en blodprop i hjertet. Musikvenner og familie holder mindet og musikken i live med “Årets Helge”-prisoverrækkelsen.

Praktiske oplysninger

10. september 2020 kl. 20.00
Én time før koncerten
Sdr. Stationsvej 3-5

Særlig info

Unumm. siddepladser og begrænset kapacitet pga. COVID-19 restriktioner.