Tilgængelighed

Her finder du lidt info om tilgængeligheden i Slagelse Musikhus.

Hvad er Slagelse Musikhus?:
Slagelse Musikhus består af 2 huse:
Musikhuset, som er den store koncertsal og Badeanstalten, som er det lille spillested. De 2 huse ligger lige ved siden af hinanden.

Ankomst og parkering:
Musikhusets hovedindgang vender ud mod p-pladsen i Træskogården.  Badeanstalten har hovedindgang ud mod Sdr. Stationsvej.
Der er 2 handicap P-pladser i Træskogården, umiddelbart udenfor Musikhuset og Badeanstalten – lige ved Panorama Biografen.
Se i øvrigt oversigt over kommunens handicap P-pladser - klik her:

Vi henviser desuden til app'en SL Tilgængelighed, der er udviklet af den socialøkonomiske virksomhed App-Værkstedet i Slagelse.
Klik og se mere her!

Billetkøb
Kørestolsbilletter købes via det almindelige billetsalg på nettet (Ticketmaster) – eller på Musikhusets kontor i åbningstiden. Kontoret ligger på 1. sal, og der er ikke elevator. Ring evt. i forvejen, så kommer vi ned og ekspederer i gangen:-)
Vi gør opmærksom på, at har man en kørestolsbillet til et arrangement kræver det, at man selv medbringer og sidder i kørestolen.
Vi opfordrer gæster i kørestol til altid at komme i god tid til alle arrangementer - så er det nemmest at komme til.

Musikhuset – den store koncertsal.
Musikhuset er indrettet med niveaufri adgang fra P-pladsen.
I foyeren giver en række faste søjler og de opstillede caféborde en begrænset plads – men personalet hjælper gerne gæster forbi og på plads, hvis det ønskes.
Musikhusets store sal har 5 særlige kørestolspladser på nr. A2, C2, E2, G2 og I2. Kontakt os, hvis der er behov for flere. Så ser vi om vi kan løse det.

Der er handicaptoilet i forbindelse med de andre toiletter i foyeren.

Badeanstalten - det lille spillested.
For kørestolsbrugere eller gangbesværede er der adgang i terrænniveau via Kunstnerindgangen. Den findes i smøgen mellem de to huse.
Indenfor i Badeanstalten er indretningen niveaufri og med handicaptoilet.
Da der er ikke er faste stolerækker er der ikke særlige kørestols- eller handicappladser, men stolene står tæt, så der er begrænset plads ved udsolgte siddende koncerter.
Inden ankomst af store grupper med mange kørestole vil vi være glade for en advisering på forhånd - så forsøger vi at løse det.

Ledsagerordning:
Kørestolspladser inkluderer en gratis ledsagerplads på en løs stol ved siden af – til siddende koncerter.
Vi har ikke særskilte kørestolspladser til ståkoncerter, men kørestolsbrugere vil få sin ledsager gratis med mod forevisning af ledsagerkortet ved indgangen. Ledsager får ikke en stol til stående koncerter.
Vi opfordrer gæster i kørestol til altid at komme i god tid til alle arrangementer - så er det nemmest at komme til.

Andre handicappede med ledsagerkort, f.eks. synshandicappede, køber almindelig billet til ledsager. 
Ved ankomst til koncerten refunderes ledsagerbilletten (dog ikke gebyret) mod forevisning af det gyldige ledsagerkort og aflevering af billetten. 
Der er ikke specielle pladser til "andre handicappede", men hvis der er særlige behov prøver vi altid at imødekomme det.

”Omsorgspladser”
Vi arbejder på en løsning med ”omsorgspladser”, som er mulighed for at få en stol til en ellers stående koncert. 
Omsorgspladser kræver ikke særlig billet men man kan først reservere en omsorgsplads 14 dage før koncerten. Omsorgsplads reserveres via telefon i kontorets almindelige åbningstid. Ved koncerten stiller vi en stol  frem med navn på. Der vil være et begrænset antal stole - afhængig af antallet solgte billetter og udsynet kan være begrænset.

Ved stående koncerter i den store sal er der dog også 84 siddepladser på balkonen. De sælges som alle andre pladser.

Øvrige forhold:
Teleslynge:
Der er desværre ikke teleslynge i nogle af husene. Teleslynge kan ikke opsættes grundet transformerstationen i nabobygningen, som vil ødelægge signalet.
Til gengæld er begge husene akustikreguleret på en måde, så taleforståelsen er i topklasse.

Bar og garderobe:
Personalet i baren er opmærksomme på gæster med særlige behov - at man ikke kan nå disken eller har brug for sugerør, specielle glas eller at få åbnet sin slikpose.
Garderoben er lettilgængelig i lav højde. Hjælpemidler (stokke, rolatorer m.v.) opbevares gratis i garderoben.
Ørepropper udleveres gratis i garderoben

Altid:
Vores søde personale er altid behjælpelig, hvis der er spørgsmål – også gerne pr. telefon eller mail inden koncerten.

Vi arbejder hele tiden på at forbedre informationen på siden - så kontakt os gerne, hvis der er noget der mangler eller hvis noget er uklart.

Mere i denne kategori: « Annoncører
Til toppen

Andre koncerter

Vis alle koncerter
mail-icon
fb-icon
video-icon