Husenes historie

Fra elværk og badeanstalt til koncertsal og spillested

Det store, gamle og meget smukke  elværk i Slagelse fik heldigvis lov at stå, også selvom det var udtjent som elværk og i virkeligheden ikke nødvendigvis skulle bruges til nye formål.

Det imponerende gamle hus fra 1909 lukkede som elværk i 1971 og har så i mellemtiden været anvendt til en slags opmagasinering og som fjernlager. Kun den nyere tilbygning med fjernvarmeinstallationer fungerer forsat som en reservefjernvarmeforsyning.

Arkitekten bag huset i 1909 - efter Kund Larsen, en kendt Slagelse-arkitekt. Faktisk står Knud også bag Vestre Fængsel og de underjordiske toiletter i København. Knud Larsen kunne næppe oprindelig have forestillet sig, at hans store, højloftede turbinehal en dag skulle anvendes til helt andre formål, og alligevel synes han ubevist at have lagt op til det. Det smukt formede loft, der buer elegant, kaklerne på væggen, de flotte karme af marmor og de elegante paneler og vinduesudformninger synes nærmest skabt til det nye liv som Slagelses musikhus - med en koncertsal på ca. 300 kvm. I alt rummer musikhuset ikke færre end 2100 kvm.

Ombygningen til koncerthus er sket under ledelse af  arkitekt Per Jarmer. Huset er meget respektfuldt behandlet, og den gamle turbinehal er blevet en meget stemningsfuld koncertsal - med stor scene, tilføjet balkon og gode stolerækker. Bedre musikhus i provinsen skal man lede længe efter. Det blev indviet som musikhus af daværende kulturminister Jytte Hilden den 5. maj 1995 og har været flittigt i brug siden.

Nabohuset fra samme periode og  den gamle, gulmalede badeanstalt er efter en omfattende renovering indrettet som spillestedet 'Badeanstalten', der åbnede i november 2000. Badeanstalten har en lang historie som spillested og teatersal i slutningen af '70erne og starten af '80erne og der er rigitg meget sjov, rørende og forargende  historie på MEDIA-arkiv siderne.

Begge husene er i dag ejet og drevet af Slagelse Kommune med en fuldtidsansat leder, en fuldtids administrativ medarbejder, en serviceleder samt en ejendomsservicetekniker.
Til toppen

Andre koncerter

 • The Doors Alive (UK)
  The Doors Alive (UK) Kl. 20:00. Badeanstalten. 260,- kr. inkl. gebyr og garderobeafgift. Klik…
  Torsdag, 13 februar 2020
 • Lasse & Mathilde Band
  Lasse & Mathilde Band Kl. 19:30. Badeanstalten, Slagelse Musikhus. 235,- kr. inkl.…
  Onsdag, 18 marts 2020
 • Partiet (S)
  Partiet (S) Kl. 21:00. På Badeanstalten, Slagelse Musikhus. 130,- kr.…
  Lørdag, 02 maj 2020
Vis alle koncerter

Nyhedsbrev

mail-icon
fb-icon
video-icon