Min Mormors Gebis - Dissing & Las synger Strid / UDSOLGT

Kl. 10:00. I Slagelse Musikhus. 
Gratis Spil Dansk-koncert for børn præsenteres i samarbejde med Slagelse Kommune. 
Tilmelding til koncerten skal ske på mail til Susanne, Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.. Koncerten er nu 'udsolgt'. 
Koncerten henvender sig især til de ældste børnehavebørn + indskoling. 
 
Dissing & Las vækker elsket børnebog til live! 

Den anmelderroste trio Dissing & Las har givet Jakob Martin Strids ny-klassiker ”Min mormors gebis” en lydside i tråd med bogens anarkistiske appel til både børn og voksne, så nu kan Strids elskede børnerim nydes både på album og opleves live til familie-koncerter for børn og deres voksne - og det sker i Spil Dansk-ugen i Slagelse Musikhus! 
Der er frække numre, eftertænksomme numre og numre spækket med detaljer og finurlige reallyde. Dissing & Las ”Min mormors gebis”, er en musikalsk fortolkning af Jakob Martin Strids bestseller-børnebog af samme navn. En bog, der har solgt 37.000 fysiske eksemplarer. Og fordi bogen sprudler, gør trioen det samme og spænder fra folk og rock over reggae til rendyrket pop.

Jonas Dissing fortæller: "Kigger man på bogens tegninger, bliver man let inspireret til at flippe ud i alle mulige retninger. Og vi har ladet os rive med. En del børneplader lyder lidt som om, de er tilpasset at skulle køre i baggrunden uden at genere nogen. Men vi har ønsket at nå dertil, hvor det blev en fælles oplevelse for børn og voksne, ligesom bogen. Vi har tænkt: ’Hvad ville Jakob synes om det her?’ Sangene skulle have noget af hans anarki, så det er blevet et børnealbum med lidt horn i panden". 
Samarbejdets startede, da Jakob Martin Strid over hals og hoved bad trioen om at sætte musik til en tekst i forbindelse med, at han fik Kronprinsparrets Kulturpris. Dissing & Las lavede ’Grønlands is’, og alle var så glade for resultatet, at samarbejdet blev udvidet til at omfatte hele den bramfri bog om medisterminister Fister, om et araberkomplot mod en rabarberkompot og om hvaler i Holmens Kanal.
"Vi har alle sammen elsket Strid siden de flabede striber i Politiken. Og ’Min mormors gebis’ har vi en stærk relation til, fordi vi hver især har siddet med den bog sammen med de mennesker, vi elsker højest i verden", siger Rasmus Dissing.

Hvad siger andre om Dissing & Las Strid-albummet og koncerten: 
Statens Kunstfond præmierede albummet i 2015 med denne begrundelse:
”Hvem krammer det vilde barn, hvem roser ballademageren, hvem folder sørøver-fantasien ud og ikke ind, på barnet der går planken ud? På ”Min Mormors Gebis” har Dissing og Las taget sine mange års bandsamarbejde med ind i en generøs musikalitet og søsat Strids skæve børneunivers. Denne udgivelse er en musikalsk strittende børste og en poetisk urskov til det rodede børneværelse og det energiske barn. Det er en udgivelse, som er enestående i sin afsøgning af både mørket og lyset i en barnlig fortælling.”

Og koncerterne har også fået fine ord med på vejen. Se blot denne anmeldelse fra Gaffa: GAFFA Live - 5 stjerner (Anmeldt af Espen Strunk): "Men dagens sejr blev først og fremmest hentet hjem på den (desværre) sjældne kombination af god børnelekture og stærkt musikerskab, hvor der aldrig slækkedes på kvaliteten, fordi målgruppen nu engang er børn - og dermed for unge til at have en chance for at komme med indvendinger over den musikalske kvalitet. Med andre ord: I børnemusik ses det ofte, at de unge lyttere spises af med musikalsk bras. Omvendt denne hyggelige eftermiddag, hvor vi fik flere elektriske soli fra Las Nissen og musikalske nik til forbilledet Bob Dylan i navnlig "Raket-faster" og "Jeg gik amok.""
Til toppen

Nyhedsbrev

mail-icon
fb-icon