Logo
Udskriv denne side
DR Big Band & Sinne Eeg

DR Big Band & Sinne Eeg

Kl. 20:00 på Slagelse Teater, Herrestræde 9, 4200 Slagelse.
300,- kr. plus gebyr. Siddepladser.
Garderobe 20,- kr.

Klik her og køb biletter her:
ticketmaster

Eksklusiv koncert med DR Big Band & Sinne Eeg på Slagelse Teater
DR Big Band og den danske jazzdiva Sinne Eeg tager på en eksklusiv release turne, hvor du kan høre numrene fra deres nye fælles album "We've Just Begun", der udkommer d. 8. november 2019 - dagen før koncerten på Slagelse Teater! 
Med sin særlige kombination af lækker amerikansk ”sound” og cool nordisk spillestil er DR Big Band den perfekte ramme om vores internationalt anerkendte danske jazzdiva: Sinne Eeg. Efter mange års musikalsk flirt er bandet og Sinne nu gået ”all in” på et tæt, musikalsk samarbejde, som kan opleves på det helt nyt album. Produceren bag det nye album er den amerikanske trommeslager og succesproducer - og lidt af en legende - André Fischer, der har mixet albums for ikoner som Frank Sinatra, Ray Charles, Nat King Cole og Paul McCartney. Nu har han også mixet et nyt album med jazzsangeren Sinne Eeg og DR Big Band. Det er ikke nyt at DR Big Band og Sinne Eeg optræder sammen. Men at de nu er gået all in og sammen har indspillet albummet We´ve Just Begun er noget af et projekt. Sinne og orkesteret ønskede at genfinde den fantastiske lyd fra de gode gamle dage, hvor big bands, som dem der blev ledet af Count Basie og Quincy Jones, dominerede. Og hvem ville være mere nærliggende at spørge end den lydtekniker, som stod for indspilningerne med de verdenskendte big bands og dermed skabte den fantastiske lyd - den levende legende, Al Schmitt.
Det nye album er et af Sinne Eeg´s største projekter til dato. Man kommer helt tæt på Sinne Eeg som både sangskriver, komponist og ikke mindst sangerinde, mens DR Big Band´s 19 forrygende musikere folder sig ud i en perlerække af iørefaldende arrangementer, som veteranerne Peter Jensen, Jesper Riis og amerikanske Roger Neumann står for. Arrangementerne er en smuk balance mellem den klassiske og den moderne bigbandlyd. Den ene halvdel af numrene på We´ve Just Begun er originalkompositioner skrevet specielt til det nye album; We´ve Just Begun, Those Ordinary Things, To A New Day, Like A Song og Samba em Comum. Sidstnævnte er en reaktion på beslutningen om lukningen af nogle af DR´s radiokanaler. Som bonus kan man opleve et nyt arrangement af Crowded Heart som tidligere er udgivet på albummet Face The Music. Den anden halvdel er arrangementer af jazz standarderne My Favorite Things, Comes Love og Detour Ahead samt de danske sange Hvorfor Er Lykken Så Lunefuld og Snakker med Mig Selv som her fremføres på engelsk under titlen Talking To Myself.

Sinne Eeg har gennem en årrække markeret sig som en af Skandinaviens førende jazzkunstnere med bl.a. prisvindende soloalbums som ”Face the Music” og “The Beauty of Sadness”. Samtidig er hun blevet anerkendt i både Asien og USA, hvor det anerkendte magasin JazzEd for nylig skrev, at Sinne Eeg har ”a voice that resonates with the sounds of beauty and truth”. Ved denne koncert, kommer du helt tæt på Sinne Eeg som både sangskriver, komponist og ikke mindst sangerinde, mens DR Big Bands 19 forrygende musikere folder sig ud i hele perlerækken af iørefaldende numre, som Sinne har skrevet specielt til det nye album. Og selvfølgelig tager kunstnerne også en tur om nogle af jazzens store hits, som er en del af både DR Big Bands og Sinne Eegs musikalske DNA.

Om DR Big Band
DR Big Band er med sine 19 skarpe jazzmusikere kendt for at levere den ægte, amerikanske bigband-lyd med et særligt nordisk twist. Bandet har været et fyrtårn på den internationale jazzscene siden 1964 med ikoniske orkesterledere som Thad Jones, Bob Brookmeyer og Jim McNeely. Mere end 80 albumindspilninger med stjerner som Miles Davis, Stan Getz, Eliane Elias og Joe Henderson vidner om et bigband, der gennem alle årene har formået at skabe originalt indhold på internationalt niveau. Bandet har vundet flere prestigefyldte priser og nomineringer, blandt andet den amerikanske GRAMMY®, og optræder stadig med jazzens største navne, samtidig med at de introducerer unge, danske talenter og igangsætter nye, spændende samarbejder på tværs af genrer.
Copyright © 2014 Slagelse Musikhus. Sdr. Stationsvej 3-5, 4200 Slagelse, Telefon: 5850 1070, [email protected]