Tribute to Svend Asmussen &Toots Tielemanns

Kl. 15.00. Slagelse Musikhus.
180,- kr plus gebyr. Unumr. siddepladser.
Garderobe: 20,- kr

Klik og køb billetter her:
ticketmaster

Tribute to Svend Asmussen &Toots Tielemanns
Der lagt op til en hyldningskoncert af format.
En koncert der i den grad er en jazzlegende værdig. Svend Asmussen, der tidligere i år fyldte 100 år og Toots Thilemans, der gik bort i august 2016, er omdrejningspunktet for denne koncert der på fornemmeste vis udføres af et nøje udvalgt hold af Skandinavien fineste og mest efterspurgte jazzmusikere.

Hele holdet ledes af den grammyvindende violinist Bjarke Falgren. Publikum kan roligt skrue forventninger op, for her leveres musik fra ”øverste hylde”. Her bliver der serveret smagsprøver fra Asmussens og Thielemans lange karrierer. Det bliver en uforglemmelig koncert leveret med stort udadvendt musikalsk overskud og humor. Lige fra swingende evergreens til nordisk folkemusik, samt hits fra ”Swe-Danes”, klassikere Svend og Toots’ samarbejde og selvfølgelig kendingsmelodierne June Night og Bluesette.

Svend og Toots:
Toots Thileman, der desværre gik bort 22 august i en alder af 94, var en af Asmussens foretrukne kollager og sammen lavede de mange fantastiske koncerter, og deres udgivelser sammen er i dag de rene klassikere. Lige præcis dette repertoire bliver der et genhør med, når den svenske mundharpe virtuos og verdensmester, Filip Jers, indtager scenen. Filip Jers betragtes blandt verdens bedste på sit instrument og har vundet at hav af priser, stipendier, rosende anmeldelser og ikke mindst anerkendelse fra selveste Toots Thilemans.

Resten af bandet på scenen, bliver guitaristen Jacob Fischer, der i mange år var fast medlem af Svend Asmussens kvartet og i dag turnerer over hele verden. Den svenske bas-gigant Hans Backenroth der i årtier har været Skandinaviens mest efterspurgte bassist med indspilninger, koncerter og turneer med bla Monica Zetterlund, Arne Domneus og Putte Vickman. Manden bag trommerne er den lokale trommehelt, Århusianske Kristian Leth, der ligeledes har markeret sig internationalt med jazzens elite.
Til toppen
mail-icon
fb-icon